CULTUURWIJZER
CULTUURWIJZER
ONTMOETING
ONTMOETING
NOORD: ARCHITECTUUR
NOORD: ARCHITECTUUR
TRANSVAAL
TRANSVAAL
WIESBADEN-MAINZ
WIESBADEN-MAINZ
KRIMP
KRIMP
OVER DUS | CV | CONTACT | NIEUWS  

Hotel Transvaal

In de zomer van 2008 heb ik het kunstproject Hotel Transvaal in de Haagse wijk Transvaal geëvalueerd. Hiervoor heb ik 20 interviews afgenomen met buurtbewoners, ondernemers, hotelgasten en zogenaamde professionals. De uitkomsten van mijn kwalitatieve onderzoek zijn vervolgens door De Stad BV aangevuld met kwantitatieve data (enquêtes, media-analyse, presentaties, bestuursverslagen en het marketingrapport van SMLXL), wat heeft geresulteerd in Tussenevaluatie Hotel Transvaal.

 

Hotel Transvaal, geopend van juni 2007 t/m oktober 2008, had als doel het herwaarderen van een wijk die als gevolg van stedelijke vernieuwing in een tussenperiode is beland. Kern van het project was het inrichten van hotelkamers in slooppanden, waardoor gebruik werd gemaakt van het overschot aan lege ruimtes in de wijk.

Door de kamers niet in 1 gebouw te huisvesten, maar verspreid over de stadswijk, kreeg de gehele wijk de functie van hotel toebedeeld. De straten waren op te vatten als de gangen van het hotel en de bestaande voorzieningen in de wijk dienden eveneens de hotelbezoekers. Verblijven in Hotel Transvaal betekende hierdoor te gast te zijn in de wijk Transvaal én de mogelijkheid om de ‘tussentijd’ zelf te ervaren (www.hoteltransvaal.com).

Foto's: Hotel Transvaal